Limba engleza

Cursurile de limba engleza se desfasoara sub indrumarea prof. Roxana Mihalcea si se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 12 ani.
Folosind metode, resurse si tehnologii moderne, cursurile sunt concepute astfel incat sa se adapteze cat mai bine stilului individual de asimiare al fiecarui copil.
Intr-un mediu cat mai placut si rexant, prin intermediul cantecelor, poeziilor, a jocurilor interactive si povestilor, dar si prin propunerea unei varietati cat mai extinse de subiecte interesante pentru varsta lor, copiii vor ajunge sa cunoasca si sa indrageasca limba engleza. Copiii sunt provocati la interpretari de roluri si punerea in scena a diverselor situatii si povestiri.
Acumularea treptata a unui vocabular cat mai bogat, fixarea unor structuri de baza ale limbii engleze, exersarea pronuntiei si a intonatiei corecte, sunt obiectivele noastre care vor conduce la dezvoltarea capacitatii de exprimare. Astfel copiii vor reusi sa vorbeasca mai bine si mai usor cu ceilalti si sa isi exprime mai bine ideile.
Folosim materiale video, audio, marionete si softuri educationale speciale, manuale si caiete de lucru oferite de edituri precum Cambridge, Oxford, Longman si ne evaluam progresele prin participrea la examenele de limba engleza pentru copii Cambridge Young Learners English (YLE).

Evolutia fiecarui copil este monitorizata constant, profesorul realizand periodic rapoarte de progres detaliate pentru fiecare cursant. Cursul este structurat pe 2 sedinte/saptamana, a 30 - 45 minute fiecare in functie de varsta.

Curs 8 sedinte / luna – 160 ron. Cursurile se desfasoara astfel:
• luni 10.00 - 10:45
• joi 10.00 - 10:45

DANS

Activitatile sunt sustinute de instructori profesionisti din cadrul Scolii de Dans Magic Step. Deviza scolii este "Vino sa invatam impreuna pasii magici". Numeroasele premii obtinute de copii in anii trecuti vorbesc de la sine despre calitatea si seriozitatea profesorilor indrumatori.


Cursul urmareste sa trezeasca interesul si placerea copiilor de a dansa, sa dezvolte capacitatea de a-si exprima sentimentele cu ajutorul dansului.
Copiii vor putea invata dansuri din categoria dansurilor sportive, cunoscute sub numele de dansuri de societate "ballroom". Gratia si eleganta acestor dansuri a fost dintotdeauna admirata iar popularitatea lor este in continua crestere.
Astfel, din categoria dansurilor sportive, copiii vor invata dansuri usoare, ale caror pasi de baza pot fi dansati cu usurinta.
Din categoria Latino-Americane, copiii vor invata Samba, Cha Cha Cha si Jive, din categoria Standard, Vals lent si Tango.

Din programa cursului de dans nu vor lipsi nici dansuri moderne, elemente de baza din balet si alte tipuri de dans precum Lambada, Meneaito, Macarena, Salsa, Menuet, Mambo, Ratustele, dansuri populare romanesti.

Curs 8 sedinte / luna – 120 ron. Cursurile se desfasoara astfel:
• grupa 1:
luni 16.30 – 17.15, miercuri 16.30 – 17.15

• grupa 2:
luni 17.15 – 18.00, miercuri 17.15 – 18.00

Pictura

Sub indrumarea Andradei Majearu, absolventa a facultatii de Arte Decorative si Design din Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, un adevarat artist, talentata si pasionata, copiii vor putea pasi in lumea artei, descoperind si realizand lucrari plastice deosebite.

D-ra profesor Andrada Majearu are o experienta de peste 3 ani in lucrul cu prescolarii, in ateliere de arta plastica din diferite gradinite de stat si particulare. Este voluntar in cadrul Fundatiei Renasterea, a obtinut premii la expozitii si concursuri plastice, a participat la realizarea celei mai lungi panze pictata de copii - "Guinness World Records".

Activitatile din cadrul optionalului vor contribui:
- la dezvoltarea creativitatii si imaginatiei copiilor prin invatarea tehnicilor de lucru pe suprafete diferite, adaptate particularitatilor lor de varsta.
- la intregirea procesului de formare a personalitatii copilului, stimulandu-i spontaneitatea, simtul estetic, imaginatia, creativitatea, alungandu-i inhibitiile.


Prin intermediul acestui optional urmarim dezvoltarea emotionala a copiilor, sustinerea lor in realizarea unor compozitii picturale corecte din punct de vedere compozitional si cromatic, explicarea unor termeni de specialitate, oferindu-le astfel posibilitatea de a descrie verbal ceea ce au creat, dar si prezentarea sub forma de modele, a diverselor lucrari ale pictorilor celebri.

Pret 20 lei / sedinta. Orar:
• Grupa 1: vineri 16.00 – 16.45
• Grupa 2: vineri 17.00 – 18.00

Inot - partener k-sport 2002

Inotul este o activitate care ii va aduce copilului o multitudine de beneficii, de la cele fizice pana la cele mentale si sociale.
Profesorul de inot este Lorand Kacso iar lectiile de inot se desfasora in cadrul centrului K-Sport - Valea Cascadelor nr. 21, au durata de 50 min, varsta minima a copiilor admisi este 2,5 ani;
In piscine special adaptate pentru pielea sensibila a copiilor, apa este filtrata cu nisip cuartos iar dezinfectarea sa se face cu ajutorul razelor UV. De ce sa alegi inot pentru copilul tau? Pentru excelentul antrenament cardiovascular, respirator si muscular, pentru imbunatatirea sistemului imunitar, fortificarea articulatiilor dar si capatarea independentei si increderii in fortele proprii.
In cadrul cursului copiii vor invata deprinderea de respiratie acvatica, deplasarea prin apa in conditii de siguranta cu mijloace ajutatoare, in pozitie verticala si orizontala.
Pret: 35 lei/sedinta. Orar: Marti 09:30 – 10:20.

Mind Lab - curs de dezvoltare personala prin joc

Mind Lab este o metodologie inovativa de dezvoltare a capacitatii de gandire, precum si a abilitatilor emotionale si sociale necesare vietii, pornind de la jocuri de strategie.
Gradinarita Iuliana Dana, trainer Mind Lab, este profesorul care prin intermediul jocurilor de gandire incerca sa stimuleze inteligenta emotionala, abilitatile sociale, servind ca fundatie solida procesului de invatare bazat pe experienta.
Cursul reda jocului de gandire locul cuvenit si il transforma intr-un instrument puternic de educare, instrument care apeleaza atat la sufletul, cat si la mintea copiilor.
Astfel, copiii vor capata atat abilitati cognitive, cat si deprinderi utile vietii cotidiene, vor deveni mai rationali, mai fericiti, capabili sa-si valorifice pe deplin talentele innascute.
Platon spunea ca poti cunoaste mai bine un om intr-o ora de joc decat intr-un an de conversatie.
Prin intermediul acestui curs de dezvoltare personala se poate crea obiceiul copiilor de a se juca jocuri de gandire, o poarta spre cunoasterea reciproca, voie buna si comunicare activa.
Pret 100 lei / 4 sedinte / luna. Orar: Vineri 11:00 – 11:40

Chitara

Indrumati si coordonati de un tanar si pasionat profesor absolvent de Conservator, copiii vor descifra prin intermediul acestui curs tainele chitarei si vor dobandi abilitati in cantatul la acest instrument.
Cursul se adreseaza in egala masura incepatorilor cat si celor avansati. Lectiile de chitara sunt recreative dar si profesional realizate, adaptate profilului individual al copilului.
Copiii isi vor exersa auzul muzical, vor invata notiunile de baza ce tin de notele muzicale si ritm, dar si acorduri folosite uzual in melodiile favorite, tehnica instrumentala de baza.
Pret 40 lei sedinta grup (maxim 3 copii), 50 lei sedinta individual.

Prietenii emotiilor - partener C.I. Psihologie cristina angela Tohanean

"Prietenii emotiilor" reprezintă un program psihoeducaţional preventiv de dezvoltare a inteligenţei emoţionale şi de educaţie pentru sănătate, adresat preşcolarilor începând de la vârsta de 3 ani si şcolarilor din ciclul primar, activităţile fiind adaptate particularităţilor fiecărei vârste.

Obiectivele programului sunt:
• Dezvoltarea inteligenţei emotionale
• Dezvoltarea competenţelor sociale
• Dezvoltarea capacităţilor de autocunoaştere şi intercunoaştere
• Dezvoltarea abilităţilor de a rezolva probleme
• Dezvoltarea abilităţilor de comunicare
• Creşterea gradului de adaptabilitate
• Creşterea toleranţei la frustrare
• Dezvoltarea acceptării necondiţionate de sine
• Dezvoltarea unei perspective flexibile asupra vieţii
Tematica :
• Cine sunt eu? Cine sunt ceilalţi? (prin activităţi precum: "Ce pot spune despre mine?", "Corpul meu", Fapte bune/Fapte rele - concurs "Câte flori pot să adun în buchetul meu?", "Povestea băieţelului care nu ştia ce jucărie doreşte" etc.)
• Emoţii (prin activităţi precum: "Ce sunt emoţiile?", "Cum le spunem celorlalţi despre emoţiile noastre?", "Ordonează crescător emoţiile după intensitatea lor", "Frică reală/ frică imaginară", "Broscuţa ţestoasă Tobias a învăţat cum să nu mai fie furioasă", "Norul de vinovăţie" etc.)
• Rezolvarea problemelor şi luarea deciziilor ("E acum momentul potrivit?", "Povestea Teama de greşeli a Dorei", "Din ce cauză se întâmplă? Care e efectul?" etc.)
• Da, poţi ! (prin activităţi precum: Bună, Încredere!", Povestea şi cântecelul "Ioana cea Încrezătoare", "Povestea micii caracatiţe", Povestea şi cântecelul "Petre cel Perseverent")

Cum se desfăşoară programul?
• Activităţile cu copiii au loc cu o frecvenţă de o întâlnire pe săptămână, în perioada 1 octombrie - 30 iunie.
• Durata unei activităţi este de 30/40 minute, în funcție de vârsta copiilor
Pret: 70 RON lunar / 4 şedinţe ; Orar: Marti 16:00

Limba Germana

Desi limba germana nu este usor de invatat, la Smiley, copiii reusesc sa isi insuseasca primele cuvinte si expresii, lectiile fiind imbracate intr-o haina ludica si distractiva.
Prin folosirea diferitelor materiale, a povestilor si mai ales a jocurilor, copiii patrund pas cu pas in universul limbii germane. Cu rabdare si pricepere, folosind cele mai noi metode de predare, copiii ajung sa indrageasca acesta limba destul de grea. Cantecele si dansurile nu lipsesc din nicio activitate, jocurile de rol si dialogurile cu personaje ca Hansel si Gretel, Muzicantii din Bremen ii ajuta pe copii sa isi adune in bagajul lor de cunostinte si limba germana.
Cursul ii ajuta pe copii sa inteleaga limba germana, sa reactioneze prin miscare si apoi, capatand incredere, sa foloseasca cuvintele si expresiile invatate in diverse contexte. Lunar, parintii sunt informati cu privire la evolutia fiecarui copil printr-un raport amanuntit de progres.
Cursul este structurat pe 2 sedinte pe saptamana, a 30 - 45 minute fiecare in functie de varsta.

Tenis

Experienta indelungata in antrenarea copiilor, programele special elaborate pentru varsta si aptitudinile prescolarilor a determinat alegerea antrenorului Alexandru Grigore, AS CLUB - Politehnica, ca profesor de tenis pentru copiii de la Smiley.
Avand in vedere scaderea treptata a interesului manifestat catre sport, sansa de a incepe de la o varsta cat mai frageda activitatea sportiva este benefica oricarui copil pentru o dezvoltare fizica si psihica optima.
A juca tenis poate ca nu inseamna numai a fi un mare campion, dar inseamna cu siguranta recreere, miscare, sanatate, un mod de distractie si relaxare.
Lectiile de tenis se desfasoara pe tot parcursul anului calendaristic in locatia din Str. Alexandru Ivasiuc, stadionul Sportul Studentesc, cu o durata de 45 min, varsta minima de inscriere 3,5 ani.
Pret: 100 lei /4 sedinte /luna – se achita taxa indiferent de numarul de prezente.

Proiectul "Aici - Acolo"

Proiectul este realizat impreuna cu asociatia ACTOR si voluntari din programul Tineret in Actiune.
Prin metode ludice tinerii voluntari din Portugalia, Spania, Franta, Armenia, Georgia, Rusia, aduc in fata copiilor tarile lor de origine.
Prin intermediul acestui proiect copiii calatoresc prin joc, cantec, activitati artistice, urmaresc spectacolul unei alte lumi care asteapta sa fie descoperita de ochii si sufletul fiecaruia dintre ei. Copiii se bucura alaturi de tinerii voluntari, invata formule de salut, culori, numere si se familiarizeaza cu istoria si cultura diverselor tari din Europa.
Astfel, copiii invata sa se cunoasca mai bine, sa-i accepte pe ceilati asa cum sunt, sa uite de bariere.